середа, 20 серпня 2008 16:40

Тимошенко розкритикувала укази Ющенка щодо ЧФ Росії

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко виступає проти нагнітання напруги у відносинах України й Росії щодо перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Про це вона сказала на прес-конференції.

"Що стосується ескалації напруги між українською владою й Чорноморським флотом (Росії), то я категорично це не підтримую", - підкреслила вона.

При цьому вона додала, що зараз українська влада повинна діяти відповідально й не має права втягти Україну в будь-який військовий конфлікт.

"Зараз потрібно діяти дуже обережно, і це стосується всіх от цих рішень, які понавидавали щодо Чорноморського флоту", - сказала вона.

Прем"єр зазначила, що останні тижні показали, до чого можуть призвести однобічні дії.

У середу Президент Віктор Ющенко закликав політиків не спекулювати на українсько-російських домовленостях про перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Володимир Стретович допускає передчасне виведення кораблів Чорноморського флоту Росії з території України у разі відмови Росії виконувати указ Ющенка про порядок перебування флоту в Криму.

17 серпня Ющенко попросив президента Росії Димитрія Медведєва невідкладно організувати роботу підкомісії міждержавної україно-російської комісії із Чорноморського флоту Росії, що перебуває на території України.

13 серпня депутат Ради, член фракції НУНС Владислав Каськів пропонував парламенту денонсувати угоду України з Росією про статус і умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Тимошенко натякнула, що укази Ющенка щодо ЧФ не сприяють стабілізації ситуації в регіоні, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розкритикувала укази Ющенка щодо ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі