пʼятниця, 15 квітня 2011 16:49

Тимошенко розкрила "земельну змову" влади

Тимошенко розкрила "земельну змову" влади

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що влада розглядає скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення як засіб для створення ще однієї монополії для свого найближчого оточення.

Як повідомила прес-служба БЮТ, Тимошенко відзначила: "Землю вони розглядають як окрему, саму перспективну програму, в якій вони бачать тільки себе. У них є в руках Національний банк, у них є в руках машина кредитування, вони будуть підходити до землі з такими ж мірками, як колись до заводів, і будуть розписувати це поміж своїми найближчими компаньйонами, які і будуть володіти тими шматками землі, які вони сьогодні намагаються зробити товаром".

Опозиціонерка наголосила, що відкриття земельного ринку не забезпечено необхідними законодавчими актами.

"У концепції, яку пропонують сьогодні президент і його оточення, це не буде цивілізований, відкритий, ефективний, корисний для України ринок землі. Це буде, по суті, та сама ваучерна приватизація, тільки навколо іншого матеріального ресурсу. І як наслідок, це монополія, яка дасть можливість потім встановлювати ціни на сільськогосподарську продукцію", - переконана Тимошенко.

Як відомо, на початку березня Верховна Рада України відмовилася продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж сільськогосподарських земель, не набравши необхідної кількості голосів за Закон "Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо терміну продажу земельних ділянок".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розкрила "земельну змову" влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі