субота, 29 березня 2008 09:46

Тимошенко про місцеву владу і референдум

Тимошенко про місцеву владу і референдум
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко виступає за спрощення процедури проведення референдуму щодо оголошення дострокових виборів місцевої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила на прес-конференції, присвяченій 100 дням діяльності уряду.

"Необхідно спростити процедуру проведення референдуму громадою щодо оголошення дострокових виборів або усунення мера від влади", - сказала Тимошенко.

Вона нагадала, що, згідно з чинним законодавством, дозвіл на проведення референдуму і дострокових виборів мера видає сам мер. "Як так може бути побудоване законодавство?" – запитала прем"єр-міністр. "Потрібно... дати можливість громадам позбавлятися тих керівників, які були обрані, але обрані помилково, - переконана Тимошенко.

Вона також вкотре наголосила на необхідності ухвалити закон про вибори міських голів у два тури. "Коли сьогодні у нас один тур, то іноді перемагають ті мери, які отримали від 5 до 10% підтримки громади", - зазначила Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко про місцеву владу і референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі