четвер, 10 листопада 2011 14:08

Тимошенко попросять очолити громадський рух "Звільни Україну!"

Тимошенко попросять очолити громадський рух "Звільни Україну!"

Громадські організації створюють рух "Звільни Україну!". Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив лідер громадського об'єднання "Новий Київ" Зорян Шкіряк.

"Окремі протести афганців, підприємців чи чорнобильці ніколи не будуть ефективними. Влада завдяки таким виступам дає суспільству можливість "випустити пар", але тим самим влада знищує загальний протестний настрій в Україні. Гасло "вперед без політиків!" не працює, оскільки будь-яка вимога, яку проголошують зараз на протестах, є політичною. Тому громадськість має об'єднатися з опозиційними політичними силами. Мета створення руху - об'єднання всіх людей з активною громадянською позицією, незалежно від соціального статусу і приналежності до політичних партій. Суспільство має усвідомити, що тільки об'єднаним фронтом ми зможемо досягнути реального успіху", - говорить Шкіряк.

За його словами, мета руху - "повалення правлячого кримінально-олігархічного режиму і проведення дострокових виборів президента та Верховної Ради". Активісти планують запропонувати Юлії Тимошенко очолити новий рух.

"Потрібно зрозуміти, що навіть в тюрмі Юлія Тимошенко залишається лідером опозиції - немає іншої людини, яка реально могла б протистояти режиму", - вважає Шкіряк.

У понеділок буде проведено перше засідання штабу руху, повідомив політик.

"Буде підготовлено звернення до членів Комітету опору диктатурі, буде запропоновано план дій на найближчій час. Плануємо підготувати наш маніфест, який у понеділок підпишуть учасники руху.  В першу чергу підтримаємо ініціативу "Батьківщини" щодо збору підписів про дострокове припинення повноважень президента і Верховної Ради. Збір підписів - це комунікатор всіх невдоволених владою, а вплинути на владу може тільки масштабний загальний протест. Також запропонуємо членам КОД-у ввести своїх представників у наш штаб, аби створити реально діючий орган. Ми будемо проводити акції протесту і громадянської непокори - всі конституційні методи боротьби з правлячим режимом. Потрібно перейти від слів до діла і нарешті перестати кожному бігати тільки по своєму кутку", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко попросять очолити громадський рух "Звільни Україну!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі