вівторок, 21 жовтня 2008 09:15

Тимошенко почала готуватися до виборів ще до розпуску Ради

Тимошенко почала готуватися до виборів ще до розпуску Ради
БЮТ включився у виборчу кампанію з дострокових парламентських виборах ще 7 жовтня - за день до того, як Віктор Ющенко заявив про розпуск Верховної Ради. Про це свідчить внутрішнє листування керівництва однієї з обласних організацій ВО "Батьківщина" з керівництвом низових організацій.

Згідно з листуванням керівництва однієї з обласних організацій ВО "Батьківщина" (на прохання джерела Комерсант-Україна назва області не називається) з районними і міськими організаціями партії, 7 жовтня відбулася політрада партії, за наслідками якої було прийнято розпорядження #13-21-5158, що стосувалося "надання пропозицій щодо посад керівників і заступників керівників міських і районних виборчих штабів".

Вже наступного дня, 8 жовтня, коли Президент Віктор Ющенко оголосив про розпуск Ради і призначення виборів, у виконання цього розпорядження з обласної організації ВО"Батьківщина" в низові організації партії був направлений циркуляр з грифом "терміново", в якому, зокрема, мовиться, що "на кандидатуру керівника і заступника керівника штабу необхідно заповнити довідку, додати два фото 3x4 і відправити (відомості)". Вся інформація повинна була бути підготовлена до 14 жовтня.

Того ж дня з обласної організації в низові організації був направлений лист наступного змісту: "Шановні колеги! З 9 жовтня переходимо на роботу в штабному режимі. Прохання залишатися на мобільному зв"язку цілодобово. Про зміну свого місцеперебування або номера мобільного телефону терміново повідомляти в обласний штаб".

В понеділок керівництво БЮТ вельми стримано відповідало на питання про існування розпорядження #13-21-5158.

"Я не можу спростовувати або підтверджувати те, що, по-перше, не бачу, а по-друге, до чого не маю ніякого відношення", - заявив перший заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожемякин.

Нічого не відомо про існування подібних документів і заступникові глави фракції Андрію Портнову.

"Але якщо воно і існує, то страшного в цьому нічого не немає. Це свідчить лише про те, що БЮТ готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій, і було б легковажно до них не готуватися", - сказав Портнов.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко почала готуватися до виборів ще до розпуску Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі