понеділок, 04 серпня 2008 18:16

Тимошенко обмежила відшкодування аграріям збитків від паводка

Кабінет міністрів вирішив частково компенсувати сільськогосподарським підприємствам, які постраждали від паводка в Західній Україні, фактичні збитки продукції рослинництва в сумі не більше ніж 1 500 гривень за один гектар.

Про це сказано в постанові Кабміну N689 від 2 серпня.

Сума компенсації зменшується на суму коштів, виділених аграріям на допомогу з резервного фонду державного бюджету на 2008 рік відповідно до розпорядження Кабміну N1010 від 28 липня.

Відповідно до постанови, для визначення збитків аграрії повинні подати заяву комісії, створеній управлінням агропромислового розвитку районних державних адміністрацій.

Комісія, у свою чергу, повинна перевірити вірогідність наведених у документах даних, обстежити з виїздом на місце посіви сільськогосподарських культур і визначити площі знищених посівів.

За результатами перевірки комісія складе акти, де буде визначено розміри збитків, і на їх підставі - реєстр підприємств, що потребують компенсацій.

Обласна держадміністрація після затвердження такого реєстру повинна забезпечити часткову компенсацію збитків за рахунок субвенцій.

Як повідомлялось, Кабмін розпорядженням N1010 від 28 липня виділив 58,5 млн. гривень із резервного фонду державного бюджету на часткову компенсацію сільськогосподарським підприємствам збитків від паводка у Волинській, Львівській, Рівненській і Хмельницькій областях.

Кабмін також дозволив аграріям не повертати виділені з державного бюджету на 2007 рік 120 млн. гривень на компенсацію збитків від стихійних лих, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обмежила відшкодування аграріям збитків від паводка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі