четвер, 28 серпня 2008 18:10

Тимошенко обіцяє створити потужний ядерно-енергетичний комплекс

Український уряд забезпечить потужне фінансування ядерно-енергетичного комплексу. Про це Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, перебуваючи із робочим візитом у Кіровоградській області. За її словами, Кабінет Міністрів у змінах до Держбюджету на 2008 рік вже заклав 300 млн. грн. на розробку програми у цій галузі.

Як повідомляє прес-служба КМУ, Ю. Тимошенко сказала: "Щоб ядерно-енергетичний комплекс був побудований до 2015 року, треба, безумовно, потужне фінансування". За її словами, таке фінансування проводитиметься за рахунок прямих витрат із держбюджету і надання держгарантій. На наступний рік планується видати на ці потреби державні гарантії на 1 млрд. грн.

Глава уряду уточнила, що кредитування забезпечуватимуть як вітчизняні, так і іноземні банки. "Це можуть бути будь-які банки, які погодилися дати під державні гарантії Україні такі кредити", - уточнила чиновник.

Нагадаємо, Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко переконана, що атомна енергетика для України є стратегічною галуззю. Про це глава уряду заявила сьогодні під час відвідин державного підприємства "Дирекція підприємства, що будується на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд", де сьогодні було видобуто першу вагонетку уранової руди. За її словами, сьогоднішнє відкриття видобутку уранової руди у Кіровоградській області є початком будівництва власного ядерно-паливного циклу країни. "Це забезпечить енергетичну незалежність держави", - відзначила Прем"єр-міністр, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обіцяє створити потужний ядерно-енергетичний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі