пʼятниця, 02 березня 2007 20:31

Тимошенко обговорила з Кондоліззою Райс дострокові вибори в Україні

США підтримають дії українських демократичних сил в разі правового визнання необхідності дострокових парламентських виборів. Про це лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила журналістам після зустрічі з держсекретарем США Кондолізою Райс.

За словами Тимошенко, під час зустрічі вона зрозуміла, що "демократія в Україні буде підтримана США".

- Всіх насторожують ризики, пов"язані з інтеграцією України в зовсім інші структури з втратою політичного суверенітету, - зауважила лідер БЮТ.

- Якщо правовим шляхом через рішення Конституційного Суду буде визнано, що Україна має провести дострокові вибори та змінити Конституцію - наші дії будуть підтримані. Такий висновок я можу зробити з цієї зустрічі, - заявила Тимошенко.

Вона додала, що "в такому разі Україна має шанс позбавитись від загрози авторитарного розвитку".

- Мені вдалось пояснити причини конституційної кризи в Україні, і те, що вихід полягає лише в проведенні дострокових виборів та прийнятті нової Конституції. В такому хаосі до 2011 року Україна втратить можливості демократичного лідера в нашому регіоні, - наголосила Тимошенко.

За її словами, Райс вітає об"єднання демократичних сил в Україні.

Крім того, лідер БЮТ повідомила, що на зустрічі також йшлося про стратегію руху України до забезпечення реальної енергонезалежності, диверсифікацію постачання енергоносіїв.

Ситуація із розміщенням елементів ПРО в Європі, за словами Тимошенко, на зустрічі з Райс не обговорювалась, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обговорила з Кондоліззою Райс дострокові вибори в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі