вівторок, 15 лютого 2011 17:15

Тимошенко назвала пенсійну реформу "панщиною на Януковича"

Тимошенко назвала пенсійну реформу "панщиною на Януковича"

Фракція БЮТ на парламентських слуханнях представить свій варіант законопроекту про пенсійну реформу.

Про це повідомила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Ми вирішили допомогти Януковичу. На парламентських слуханнях екс-міністр соціальної політики Людмила Денисова представить розроблений нашим урядом законопроект стосовно пенсійної реформи, в разі якщо регіонали дозволять їй виступити", - сказала Тимошенко.

За її словами, документ не допускає зрівнялівки. Він передбачатиме справедливу пенсійну систему, яка буде поєднанням солідарної та накопичувальної.

Крім того, за її словами, документ не передбачає підвищення пенсійного віку та інші непопулярні кроки.

Разом з тим, характеризуючи нинішній законопроект про пенсійну реформу, Тимошенко назвала його "панщиною на Януковича". Вона нагадала, що документом передбачено збільшення трудового стажу, необхідного для отримання мінімальної пенсії.

"Чоловіки за нині діючою пенсійною системою мали працювати 25 років для отримання мінімальної пенсії, а жінки - 20. Пенсійна ж реформа передбачає збільшення на 10 років. Це означає, що людина буде змушена працювати суттєво довше. Це така панщина на Януковича", - сказала Тимошенко.

Крім того, за словами екс-прем'єра, за діючою системою люди могли обирати собі будь-які п'ять років трудового стажу як базу для отримання пенсії, а тепер вони будуть позбавлені такої можливості.

Вона також нагадала, що за діючою системою військові виходять на пенсію після 20 років служби. "В разі прийняття законопроекту, пенсії вони зможуть отримати лише після досягнення 60 років. Практично включається машина, яка витискає з людей останні соки", - резюмувала опозиціонерка.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко назвала пенсійну реформу "панщиною на Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі