понеділок, 28 січня 2008 15:37

Тимошенко ліквідує посередників у газових відносинах з Росією

Тимошенко ліквідує посередників у газових відносинах з Росією
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко наполягає, що всі посередники в газових відносинах між Україною і Росією мають бути ліквідовані.

Про це вона заявила на брифінгу після зустрічі з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

"Моя позиція абсолютно незмінна: Україні не потрібні для контрактів на постачання газу з Туркменістану, Узбекистану, Казахстану жодні тіньові посередники. Наявність таких посередників є ознакою певних корупційних дій", - сказала Тимошенко .

Вона наголосила, що арешти, які відбулися останнім часом (мається на увазі Семен Могилевич), є свідоцтвом того, що світова громадськість також спостерігає за ситуацією в газових відносинах України і Росії і не допускає розвитку будь-яких тіньових моделей, зокрема й у країнах Європейського Союзу.

"Всі тіньові посередники будуть ліквідовані", - заявила Тимошенко і повідомила, що під час сьогоднішньої розмови з Баррозу вона порушила питання енергобезпеки, енергетичної диверсифікації, енергетичної незалежності як України, так і ЄС.

"Я думаю, що виходом з цієї досить складної ситуації буде розвиток нових транскаспійських, трансчорноморських енергетичних шляхів, які дадуть і Україні, і багатьом країнам ЄС надію на диверсифікацію і зміцнення енергетичної безпеки", - наголосила Тимошенко , зазначивши, що з боку ЄС демонструється підтримка в цьому напрямі.

Компанія RosUkrEnergo AG (Швейцарія) є ексклюзивним постачальником газу до України, реалізовуючи його українським споживачам через ЗАТ "УкрГаз-Енерго".

50% RosUkrEnergo належить російському газовому монополісту ВАТ "Газпром", 45% – українському бізнесмену Дмитру Фірташу, 5% - Івану Фурсіну, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко ліквідує посередників у газових відносинах з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі