четвер, 05 лютого 2009 12:20

Тимошенко каже, що Хорошковський планував "радикальний провал"

Тимошенко каже, що  Хорошковський планував "радикальний провал"
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що бюджет у січні перевиконано завдяки новому керівнику Державної митної служби України.

Про це вона заявила сьогодні під час свого звіту у Верховній Раді.

"Коли прийшло нове керівництво Державної митної служби, за 4 дні до кінця місяця, до кінця звітного періоду бюджет був виконаний на 47% по митниці. Це просто радикальний провал планувався, планувався свідомо, і тільки прихід нового керівництва дав можливість за 4 дні підняти ці ресурси і виконати загальні і спеціальні доходи Держмитслужби", - сказала Тимошенко.

Прем"єр-міністр підкреслила, що держбюджет за січень виконано на 101%.

"Це означає, що ми спрацювали плюс 117 млн. грн. до плану", - додала вона.

"Як би важко не було, як би країну не трусила криза, ми прогнозуємо, що в наступні місяці доходна база достатня, щоб виконувати бюджет, який заплановано", - підкреслила глава уряду.

Водночас Тимошенко повідомила, що "останні півроку знову відкрилася контрабанда по всіх кордонах, знову пішли чорні потоки в певних напрямках".

"Я вірю в те, що нове керівництво митниці зможе навести в цьому порядок", - додала прем"єр.

28 січня 2009 року уряд звільнив Валерія Хорошковського з посади голови Державної митної служби України і призначив на цю посаду Анатолія Макаренка, який до того працював начальником Київської регіональної митниці.

Таке рішення Хорошковський пояснив особистим конфліктом з Тимошенко, зокрема, через її намір впливати на політику телеканалу "Інтер", співвласником якого є Хорошковський.

За матеріалами: УНІАН, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що Хорошковський планував "радикальний провал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі