четвер, 04 червня 2009 21:22

Тимошенко і Янукович "спокушають" Литвина широкою коаліцією

Тимошенко і Янукович "спокушають" Литвина широкою коаліцією
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин і лідер Партії регіонів Віктор Янукович в четвер увечері проводять консультації з питання можливого створення широкої коаліції в парламенті (БЮТ, НУ-НС, Партія регіонів і Блок Литвина).

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило інформоване джерело.

За словами співбесідника агентства, Тимошенко і Янукович "спокушають" Литвина перевагами участі в такій коаліції. Співбесідник агентства не уточнив, де проходить зустріч.

Прогнозуючи можливий сценарій подальшого розвитку ситуації в парламенті, він відзначив, що фракціям, що входять в нинішню коаліцію, не треба буде виходити з її складу для оголошення нової коаліції.

Він також не виключив, що для фракції Партії регіонів достатнім буде вибачення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка (пройшов до парламенту за квотою НУ-НС) з парламентської трибуни перед регіоналом Борисом Колесніковим.

Спікер Литвин в четвер після 17.00 покинув пленарне засідання парламенту. Продовжив вести засідання перший віце-спікер Олександр Лавринович.

Раніше член депутатської групи "Народна самооборона" Тарас Стецьків в інтерв"ю журналістам висловив думку, що "вразливу позицію" Луценка може використовувати Тимошенко, щоб переконати фракцію НУ-НС в перевагах широкої коаліції.

Партія регіонів в четвер зажадала вибачень Луценка за "наклеп і безпідставні звинувачення", які він собі дозволив стосовно заступника голову фракції Партії регіонів Колеснікова в квітні 2005 року. У партії повідомили, що апеляційний суд Києва, а раніше - Печерський суд столиці, визнали недостовірними висловлювання Луценка.

Як повідомлялося, 7 квітня 2005 року з трибуни Верховної Ради Луценко заявив про причетність до скоєння злочину Колеснікова, який займав пост глави Донецької обласної ради. При цьому Луценко використовував висловлювання про "погрози вбивства", "здирство", "відірвані ноги", "вибухи", "автоматну зброю". Справа стосувалася акцій донецького торгового центру "Білий лебідь". Колишній директор торгового центру "Білий лебідь" Борис Пєнчук стверджував, що він і його сім"я були вимушені продати за безцінь акції центру під загрозою смерті, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Янукович "спокушають" Литвина широкою коаліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі