понеділок, 03 грудня 2012 16:25

Тігіпко, Лавринович і Колесніков хочуть залишитися в складі вже нового Кабміну - експерт

Тігіпко, Лавринович і Колесніков хочуть залишитися в складі вже нового Кабміну - експерт
Фото: liga.net

Політолог Віктор Небоженко впевнений, що новий уряд очолить Микола Азаров.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владне середовище дисципліноване, тому за новий уряд проголосують швидко - експерт

Експерт упевнений, що деякі міністри можуть умовити президент залишити їх в Кабінеті міністрів.

"Відправляючи у відставку уряд, президент виконує свої функції, підтверджуючи, що він глава виконавчої влади. Всі, кого від відправив у відставку, тепер офіційно можуть голосувати у Верховній Раді. Це дуже важливо. Тих, хто буде обурюватися, відправлять до Верховної Ради. Той же Лавринович, для якого місце міністра юстиції дуже м'яке, розуміє що пост спікера не так вигідний фінансово. Тігіпко теж хоче залишитися на своїй посаді. Не для того він знімав керівника Пенсійного фонду Зайчука, щоб залишити своє місце і Пенсійний фонд під час кризи. Як вони умовлять президента, так і буде. Колесніков залишиться. Після успіху Євро-2012 він впевнений, що це його", - зазначив Небоженко.

А ось Валерій Хорошковський цілком може обійняти посаду секретаря РНБО.

"Після Богатирьової та Клюєва цей орган вже не представляє з себе конституційний орган. Балога і Порошенко підуть у Верховну Раду, міністр освіти Дмитро Табачник хотів би залишитися на своїй посаді, але після того, як його ім'я стало подразником для української молоді, у Януковича вистачає розуму зрозуміти, що далі цього робити не можна. Поставять якого-небудь нейтрального технаря - доктора технічних наук", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми вам не голову відрубаємо, а дві руки", - опозиція не вірить в ухвалення оподаткування валютних операцій

"Прем'єром залишиться Азаров, - упевнений експерт. - Хоче він цього чи ні. Але, швидше за все, хоче. Тому, що Кабмін керувався виключно в ручному режимі. Якщо зараз приходить новий прем'єр, він просто губиться".

Також Небоженко вважає, що кон'юнктура впливових провладних груп не зміниться до літа.

"Влітку нам потрібно віддавати кредит МВФ. А там чітко сказали, що не хочуть бачити нікого з нинішнього складу уряду. Це будуть зовсім нові люди. Тобто, очевидно, президент буде робити нову команду вже влітку, а не зараз. Хоча, перед кризою навпаки можна було б почати це робити трошки раніше. А не чекати, поки нам пред'являть ультиматум", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко, Лавринович і Колесніков хочуть залишитися в складі вже нового Кабміну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі