вівторок, 30 листопада 2010 14:36

Терьохін впевнений, що Янукович не повністю ветував Податковий кодекс

Терьохін впевнений, що Янукович не повністю ветував Податковий кодекс

Народний депутат Сергій Терьохін вважає, що повного ветування Податкового кодексу президентом Віктором Януковичем не буде.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua

"У Януковича напевне виникло дежавю івано-франківського яйця. Пояснюю: організація протестів підприємців в Україні не стала масовою, але показала, що люди мають особисту позицію незалежно від того звідки приїхали. У нього було декілька способів розрулення ситуації з Податковим кодексом. Найбільш очевидний — підписати і не звертати уваги на всі ці намети. Другий варіант — це використати протестні настрої людей для зміни деяких посадовців і заміни їх іншими. Я думаю так і буде зроблено. Будь-яке вето на документ, поданий урядом, матиме політичні наслідки для тих, хто цим документом займався. Коли накладається вето, то є два шляхи його обговорення. Президент, відповідно до Конституції, пропонує скасувати закон і тоді Верховна Рада може або подолати вето, і закон набирає чинності, або підтримати президента", - зазначив член комітету з питань податкової та митної політики.

На думку "бютівця" зміни, які будуть внесені до Податкового кодексу матимуть косметичний характер.

"Ще одна можливість для президента показати, що він піклується про свій народ — це зробити зауваження до закону. Сказати, що поки вони не будуть прийняті — закон не підпишеться. Останній варіант і обрав Янукович. Якщо, припустимо, президент задовольнить всі вимоги протестуючих, то тоді сам Податковий кодекс стає розбалансованим. Треба міняти 2/3 всього закону. Тому суцільного вето не буде. Будуть якісь антуражні вправки. Рада прийме їх і так задовольнить МВФ. Ну дуже хочеться отримати 1,6 млрд наступного траншу", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, що сьогодні президент України Янукович заявив, що застосував вето до Податкового кодексу, прийнятому раніше Верховною Радою України.

Зараз ви читаєте новину «Терьохін впевнений, що Янукович не повністю ветував Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі