середа, 28 лютого 2024 22:08

Telegram можуть закрити. Шляхи вже шукають

Telegram можуть закрити. Шляхи вже шукають
Учасники круглого столу висловили переконання, що необхідно шукати шляхи для заборони Telegram в Україні. Фото: pixabay.com

Необхідно шукати шляхи для заборони діяльності месенджера Telegram в Україні.

Про це йшлося на засіданні круглого столу, який відбувся з ініціативи Комітету Верховної Ради з питань свободи слова.

"Не обійшли співрозмовники увагою і тему загрози національній безпеці від соціальної мережі "Телеграм". Учасники круглого столу висловили переконання, що необхідно шукати шляхи для заборони її діяльності в Україні", - повідомив сайт парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ви його бачили на каналах Медведчука і Мураєва: СБУ затримала "політексперта"

"Це ворожа платформа. І держава не так, щоб ніяк не протидіє, а навпаки заохочує використання Телеграму через практики", - сказав голова правління громадської організації "Інтерньюз-Україна" Костянтин Квурт.

"Давайте активно просувати саме європейські практики боротьби з недружніми технологічними платформами", - сказав Квурт.

Торік голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк повідомляла, що Нацрада разом із профільними відомствами пропрацьовує регулювання месенджера Telegram.

Засновником і головою сервісу Telegram є російський програміст і бізнесмен Павло Дуров, колишній гендиректор російської соцмережі "ВКонтакте".

Зараз ви читаєте новину «Telegram можуть закрити. Шляхи вже шукають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі