середа, 15 жовтня 2008 12:51

Тарасюк визнав, що Ющенко законно розпустив Раду

Голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, лідер Народного Руху (НРУ) Борис Тарасюк заявляє, що в умовах глобальної фінансової кризи слід було б об"єднатися всім українським політикам і інститутам влади.

Крім того, згідно з його прогнозом, в результаті перевиборів Україна отримає збиток і усередині, і ззовні.

Як повідомили в прес-службі Комітету, Тарасюк відзначив, що багато іноземних аналітиків і політиків, таких, як колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський, один з віце-президентів Європейської народної партії, куди входять НУНС, БЮТ і НРУ, дають негативні оцінки позачерговим виборам в Україні.

На думку парламентарія, в умовах глобальної фінансової кризи слід було об"єднатися всім українським політикам і інститутам влади для того, щоб впоратися з цією загрозою, а не штовхати країну на позачергові вибори.

"Так виходить, що в Україні щороку проводяться вибори. Звичайно, що це не може сприяти підвищенню стабільності в нашій державі", - сказав політик.

Тарасюк підкреслив, що вважає помилкою оголошення Президентом позачергових виборів.

"Хоча у нього були підстави за Конституцією це зробити. В той же час, я вважаю, що на цих виборах, швидше за все, враховуючи рейтинги політичних сил, які братимуть в них участь, більшість візьмуть антидержавницькі сили. Потім буде згорнутий внутрішньополітичний і зовнішньополітичний курс нашої держави. Це завдасть збитку інтересам України і усередині, і ззовні", - спрогнозував рухівець.

Нагадаємо, навколо Указу Президента про розпуск Верховної Ради і призначення дострокових парламентських виборів продовжуються судові суперечки. Окружний адміністративний суд столиці задовольнив позов БЮТ і зупинив виконання дії даного Указу.

Але Секретаріату Президента подав скаргу до Апеляційного адміністративного суду на рішення Окружного адміністративного суду. Засідання суду поновиться 17 жовтня після оголошеної перерви, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк визнав, що Ющенко законно розпустив Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі