четвер, 08 червня 2017 12:13

Супрун заспокоює українців: медреформа потрібна для виходу з руїни

Супрун заспокоює українців: медреформа потрібна для виходу з руїни
В.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун 8 червня у Верховній Раді: "Руїна в нас зараз і люди помирають". Фото: трансляція телеканалу "Рада"

Верховна Рада повинна ухвалити законопроект медичної реформи для покращення життя сотень тисяч українців.

Про це під час засідання Верховної Ради заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє "Еспресо.TV".

Кожного дня в Україні помирають 1600 людей, адже система, яка мала б зберегти їм життя, не працює, сказала Супрун.

За її словами, законопроект треба ухвалити, аби позначити незалежність української медицини від радянського минулого.

"За роки незалежності розробили 21 законопроект про страхування, змінили 20 міністрів, а українців стало на 10 мільйонів менше. Ми можемо надалі шукати ідеальну модель, але руїна в нас зараз і люди помирають", - наголосила вона.

Кожного року 640 тис. родин банкротує через витрати на лікування, а помирає - 136 тис. українців, яким можна було б допомогти. Втім, нова медична реформа повинна це змінити, вважає в. о міністра.

"За законом ми гарантуємо українцям три речі: перше - це стандарти лікування. Ми переходимо на міжнародні постанови лікування і діагностики. Друге - вибір. Національна служба здоров'я заплатить з казначейських рахунків лікарні, яку обрала людина, і де їй надали послуги. Третє - захист. Ми вводимо державний гарантований пакет, чіткі законодавчі гарантії, однакові для всіх, незалежно від матеріального знаку", - пояснила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #вимагаю_медреформу: у мережі запустили флешмоб

У вівторок, 6 червня, народні депутати проголосували за внесення до порядку денного сесії чотирьох законопроектів: №6327 і №6327-1 (законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів поданий урядом і депутатами. - Gazeta.ua), а також №6329 і №6329-1 про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Супрун заспокоює українців: медреформа потрібна для виходу з руїни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі