понеділок, 15 жовтня 2007 14:30

Суддя по шлюборозлучному процесу Фірташа попросила захисту у Ющенка

 Суддя Соломенського районного суду Києва Ірина Усатова звернулася до президента України Віктора Ющенка як до гаранта Конституції по допомогу і захист у зв"язку з тиском на неї  у справі про шлюборозлучний процес співвласника швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo Дмитра Фірташа.

У відкритому листі до президента, опублікованому  на правах реклами у газеті у понеділок, І.Усатова повідомляє, що на неї почали тиснути після винесення нею 21 вересня цього року визначення про відміну рішення суду від 12 серпня 2005 року про розірвання шлюбу  Д.Фирташа з Марією Фірташ.

"Після винесення цього рішення на мене почав виявлятися системний тиск шляхом погроз про притягання до кримінальної відповідальності, звільнення з посади судді, фізичної розправи і так далі, які спочатку не сприймалися мною як реальні. Мета такого тиску і погроз - примушення відмінити зазначене рішення", - йдеться  у листі.

Д.Фірташ і М.Фірташ після рішення суду про розірвання браку 20 грудня 2005 року підписали попередню угоду, а 26 січня 2006 року - остаточну угоду про розділ майна, згідно  якої підприємець передав колишній дружині нерухомість у Києві (три квартири). Д.Фірташ також уклав з М.Фірташ добровільну угоду про матеріальну підтримку колишньої дружини грошами коштами у обсязі $36 млн. Дана угода була виконана частково, оскільки М.Фірташ, на думку колишнього чоловіка, не виконала взятих на себе за цією угодою етичних зобов"язань.

М.Фірташ у червні 2007 року в інтерв"ю виданню The Financial Times заявила, що спробує відсудити 50%-у частку у підприємствах колишнього чоловіка або рівнозначну грошову компенсацію. Вона стверджує, що грала основну роль у формуванні бізнесу Д.Фірташа і на першому етапі вела його самостійно.

Д.Фірташ володіє рядом активів у енергетиці і хімії, а також нерухомістю у  Києві і Криму. Зокрема, йому опосередковано належить 45% акцій RosUkrEnergo AG, який є єдиним постачальником природного газу в Україну.

Д.Фірташ цього року вирішив об"єднати власні активи у  міжнародну холдингову компанію Group DF. Загальна виручка підприємств групи за підсумками 2006 року становила  $4,6 млрд, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Суддя по шлюборозлучному процесу Фірташа попросила захисту у Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі