вівторок, 06 вересня 2011 16:05

Суд виправдав активістів, яких учора побили "беркутівці"

Суд виправдав активістів, яких учора побили "беркутівці"

Шевченківський райсуд міста Києва виніс п'ять виправдувальних вироків активістам, яких затримали вчора під час знесення наметового містечка біля будівлі Печерського суду у Києві, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Суд ще над двома учасниками досі триває. У постанові суду щодо всіх виправданих значиться: "Впровадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності закриті за відсутністю складу адміністративного правопорушення".

Один із затриманих Сергій Шевченко, який усю ніч провів у Шевченківському відділенні столичної міліції на вул. Герцена, 9, розповів, що після затримання на кожного затриманого склали по три протоколи.

"Ми просто не знали, у чому нас обвинувачують. Спочатку закидали незаконне встановлення наметів, потім - непокору міліції і згодом дійшли до дрібного хуліганства", - зазначив Шевченко.

За його словами, в якості доказів суду було представлено 27 відео-записів вчорашньої події, відзнятої з різних ракурсів.

Суд дійшов висновку, що ані покази свідків, ані відео-записи не підтверджують свідчення правоохоронців про те, що затримані вчинили спротив міліції. Допитані двоє співробітників "Беркуту" сказали, що вони "бачили штурханину між беркутівцями та мітингувальниками". Проте на жодних із затриманих, які нібито не підкорялись міліції, вони вказати не змогли.

Слід зазначити, у будівлі суду присутні народні депутати від БЮТ Василь Деревляний, Юрій Одарченко, а також депутат Київської міськради від БЮТ Тетяна Меліхова.

Нагадаємо, учора увечері, 5 вересня, на Хрещатику три взводи "Беркуту" розгромили намети, встановлені киянами та ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" на знак протесту проти поширення політичних репресій і посилення авторитаризму в Україні.

На великій швидкості біля наметів припаркувалися три автобуси "ПАЗ" з бійцями "Беркуту" і кинулися на штурм. Людей били, жбурляли на асфальт, викручували кінцівки. Декілька осіб, включаючи жінок, були травмовані.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав активістів, яких учора побили "беркутівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі