неділя, 12 серпня 2018 05:45

Суд дозволив затримати Віктора Януковича

Суд дозволив затримати Віктора Януковича
Януковича дозволили затримати. Фото: Миротворець

Печерський районний суд Києва дозволив затримання колишнього Президента Віктора Януковича як підозрюваного в організації викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) з метою тиску на екс-митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

Генеральна прокуратура продовжує розслідування кримінального провадження від 21 травня 2014 року, розпочатого за фактом перевищення службових повноважень колишніми високопоставленими чиновниками, а також командиром і заступником спецпідрозділу міліції "Грифон" при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (МП) Володимира, йдеться в рішенні суду від 31 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд арештував майно Новинського на 4,5 млрд грн

Суд задовольнив клопотання і надав Генпрокуратурі дозвіл на затримання Януковича з метою приводу його в суд для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Рішення суду не підлягає оскарженню і втрачає чинність 31 січня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура завела справу на суддю, який закрив справу Кернеса

8 грудня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив затримати Віктора Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі