середа, 08 грудня 2010 14:03

Суд дозволив Януковичу заперечувати Голодомор як геноцид

Суд дозволив Януковичу заперечувати Голодомор як геноцид

Апеляційний суд міста Києва відмовив Володимиру Волосюку у задоволенні апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду щодо заперечення президентом Віктором Януковичем Голодомору як геноциду українського народу.

Як повідомляє прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода", під час засідання суд практично не давав можливості Володимиру Волосюку давати пояснення по справі, заявляти клопотання та аргументувати свою позицію, а судові дебати взагалі обмежив 2 хвилинами.

"Лише після зауваження представника позивача, заступника голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрія Мохника про те, що суд позбавив позивача та його представників права подавати клопотання та після неодноразових наполягань Мохника, суд надав можливість Волосюку та його представникам зачитати свої клопотання, які практично не задовольнив", - зазначається у повідомлені.

"Під час усього судового засідання кожен суддя з колегії, особливо головуюча – суддя Зарічняк, постійного підганяли позивача , перебивали, суттєво обмежували виступи в часі, і врешті оголосили рішення про виправдання Януковича, яке колегія суддів ухвалювала в нарадчій кімнаті впродовж двох хвилин", - зазначають "свободівці".

За словами "свободівців", рішення було ухвалене за дві хвилини.

"Судді так поспішали, що навіть не приховували, що рішення ухвалене і написане не в нарадчій кімнаті, а на вулиці Банковій", - резюмують "свободівці".

Нагадаємо, що взимку під час сесії ПАРЄ президент України Віктор Янукович заявив, що Голодомор - це трагедія українського народу, але не геноцид.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив Януковичу заперечувати Голодомор як геноцид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

692

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі