субота, 27 листопада 2010 18:19

У Донецьку згадали жертв Голодомору з плакатами "Москва, покайся" (ФОТО)
5

Фото: Фото Тетяна ЗАРОВНА, Gazeta.ua

Представники молодіжних організацій, члени товариства "Просвiта", відомі правозахисники рівно о 16.00 запалили поминальні свічки в центрі Донецька - біля пам'ятника Тарасу Шевченку, що знаходиться саме напроти будівлі облдержадміністрації. Студенти тримали в руках плакати: "Москва, покайся" і "Визнаємо геноцидом".

"У Донецькій області ще дуже мало зроблено для увічнення пам'яті жертв Голодомору, - сказала зам. глави обласного товариства "Просвiта" Марія Олійник. - Місцеві чиновники вже не заперечують сам факт Голодомору, але як і раніше не вважають його Геноцидом українського народу. Вулиці Донецька все ще носять імена найзапекліших катів українського народу - Постишева, Косіора, і багатьох-багатьох інших.

Громадськість вже багато років звертається до місцевої влади з проханням перейменувати хоча б вулицю Постишева - дати їй ім'я героя України Василя Стуса, який вчився і працював у Донецьку. Але в Донецькій міськраді 85 депутатів з 90 є членами Партії регіонів, і цим все сказано."

Напередодні Дня національної скорботи біля пам'ятника "Жертвам політичних репресій і Голодомору" на Рутченківському полі в Донецьку пройшов мітинг-реквієм за участю близько 200 жертв сталінізму. Там з початку 30-х років страчували і ховали "ворогів радянської влади". За оцінками істориків у братських могилах на Рутченківському полі покояться останки більше 10 тисяч жителів Донбасу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку згадали жертв Голодомору з плакатами "Москва, покайся" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі