понеділок, 25 січня 2021 03:54

Степанов не виключає імунних паспортів

Степанов не виключає імунних паспортів
У світі існує міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Вони використовувалися, наприклад, при вакцинації від жовтої лихоманки. Фото з відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не виключає можливості введення в Україні свідоцтва про вакцинацію від Covid-19, однак підкреслює, що в цьому питанні потрібна "серйозна і тонка дискусія".

Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

"Щодо імунних паспортів – це дуже серйозна і дуже тонка дискусія. У світі існує міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Вони використовувалися, наприклад, при вакцинації від жовтої лихоманки... Я не виключаю, що щось подібне може бути. Але, знову ж таки, - для чого і в який спосіб це буде використовуватися", - зауважив глава МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна не робити 2-й укол вакцини від Covid-19 і що буде в такому разі

За його словами, ми повинні не забувати, що у нас є категорія громадян, яких вакцинувати буде не можна за медичними показниками, можуть бути алергічні реакції, це просто може мати серйозні наслідки для людини, включаючи смерть.

Як стало відомо, Україна в лютому може отримати ще одну вакцину від коронавірусу. Незабаром має бути підписано ще один контракт.

Зараз ви читаєте новину «Степанов не виключає імунних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі