четвер, 17 березня 2016 15:40

Стець просить ООН захистити кримських татар від "узаконеного терору"

Стець просить ООН захистити кримських татар від "узаконеного терору"
Фото: dt.ua

Міністр інформаційної політики Юрій Стець попросив главу Міністерства закордонних справ Павла Клімкіна звернутися до ООН за допомогою у захисті кримських татар.

Про це йдеться в листі Стеця до колеги, оприлюдненому журналісткою Еміне Джеппар.

Міністр інформполітики нагадав, що Україна визнала кримських татар корінним народом Криму, і вони підпадають під захист Декларації ООН про захист корінних народів. А суд щодо заборони Меджлісу "потенційно відкриє шлях до застосування узаконеного терору стосовно кримських татар", вважає Стець.

"Мінінформполітики звертається до вас із пропозицією розглянути можливість ініціації прийняття на черговій сесії Генеральної асамблеї ООН декларації, що засуджує будь-які спроби заборони, зокрема судової, Меджлісу кримськотатарського народу, а також інших форм переслідування та дискримінації кримських татар Російською Федерацією", - ідеться в листі.

Суд над Меджлисом (аж неловко) все еще идет. Защита представляет 60 пунктов возражений по обвинению, которое изложено на...

Опубліковано Emine Dzheppar 17 березень 2016 р.

У МЗС запевнили, що порушення цієї та інших справ проти кримських татар окупаційною владою Криму залишатиметься у центрі уваги міжнародної спільноти.

"Розглядаємо планову заборону на тимчасово окупованому півострові Меджлісу кримськотатарського народу як свідоме винесення Москвою вироку самому факту перебування кримськотатарського народу в Криму. Усе це нагадує події 44-го року - події депортації, події геноциду кримських татар", - заявила речник МЗС України Мар'яна Беца.

Зараз ви читаєте новину «Стець просить ООН захистити кримських татар від "узаконеного терору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі