четвер, 13 вересня 2007 10:48

Стали відомі імена головних свідків у справі про отруєння Ющенка

Стали відомі імена головних свідків у справі про отруєння Ющенка
 Вчора, 12 вересня, журналістам газети "КоммерсантЪ-Украина" стали відомі імена ключових свідків у справі про отруєння президента України Віктора Ющенка, допиту яких вимагає Генпрокуратура України.

"Як розповіло джерело, близьке до слідства, у запиті, направленому на адресу російської генпрокуратури, містяться прізвища Владимира Сацюка, Тараса Залеського і Олексія Полетухи", - пише газета "КоммерсантЪ-Украина".

Сацюк у 2004 році був заступником голови СБУ. Ющенко неодноразово заявляв, що він був отруєний 5 вересня 2004 року під час вечері на його дачі.

Тарас Залеській, помічник пана Сацюка, також був присутній на цій вечері. Слідство вважає (ця версія підтверджується допитами кількох свідків), що саме Залеській підносив до столу, за яким вечеряв Ющенко, блюда з пловом, в одному з яких і знаходився діоксин.

Ім"я Полетухи до сьогоднішнього дня у зв"язку з цією кримінальною справою у пресі не згадувалося. Тим часом, інформацію про те, що Полетуха знаходиться у числі підозрюваних, вчора підтвердили газеті двоє близьких соратників Ющенка.

Відомо, що Полетуха був помічником Сацюка і працював у  підконтрольних йому комерційних структурах, коли останній займався бізнесом до свого призначення у СБУ. Проте у 2001 році пан Полетуха був оголошений у розшук у зв"язку з фінансовими порушеннями, здійсненими ним на посту заступника голови правління банку "Україна", і залишив територію країни.

"Станом на 12 вересня 2007 року громадянин України Полетуха Олексій Володимирович знаходиться у міжнародному розшуку. Ініціатор розшуку - управління СБУ міста Києва", заявив вчора начальник українського бюро Інтерполу Ростислав Вергелес.

Газета припускає, що у момент отруєння Ющенка Полетухи також не було на території України. У такому разі можна припустити, що його участь обмежується доставкою діоксину з Росії на територію України. Побічно це підтвердило одне з джерел, близьке до розслідування кримінальної справи:

"Якщо я скажу, де він (Олексій Полетуха) знаходився у момент отруєння Ющенка, вам відразу стане ясною його роль у цьому злочині", - відзначило джерело.

Нагадаємо, що напередодні в інтерв"ю провідним європейським виданням, Ющенко побічно підтвердив, що діоксин, яким його імовірно отруїли, має російське походження.

Посол РФ в Україні Віктор Чорнoмирдін звинувачення Віктора Ющенка на адресу Росії відкидає.

За матеріалами: Коммерсантъ-Украина, Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі імена головних свідків у справі про отруєння Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі