середа, 10 квітня 2019 14:51

Штаб Порошенка назвав ризики для церкви після виборів

Штаб Порошенка назвав ризики для церкви після виборів
До ПЦУ перейшло вже понад 500 московських парафій. Фото: bbc.com

Якщо на виборах президента переможе Володимир Зеленський, це може зупинити процес створення єдиної помісної Православної церкви УКраїни.

Про це на брифінгу сказав речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв.

"Якщо це буде Порошенко, то цей процес пройде швидко і більшість помісних православних церков нас визнають. Якщо це буде президент, байдужий до цієї тематики, який на повному серйозі вважає, що для країни неважливі ні армія, ні мова, ні віра, то це може розтягнутися на десятиліття або на століття.

Так само від цього залежить і кількість переходів, і те, наскільки буде єдиною церква. Або у нас складеться ситуація, коли православ'я залишиться поділеним між українською церквою та московською. У московській, до речі, не приховують своїх симпатій до Зеленського", — сказав Медведєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній прокоментував обіцянку Зеленського про томос

29 листопада константинопольський патріархат на синоді у Стамбулі підтвердив надання автокефалії Помісній православній церкві України. 6 січня Вселенський патріарх вручив томос про автокефалію митрополиту Української православної церкви Епіфанію.

Зараз ви читаєте новину «Штаб Порошенка назвав ризики для церкви після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі