середа, 26 грудня 2018 00:55

Українські церкви об'єднаються у першій половині грудня

Константинопольський патріархат на синоді у Стамбулі 29 листопада підтвердив надання автокефалії Помісній православній церкві України.

Вселенська церква почала писати статут нової української. В основу ліг затверджений текст томосу — документа, що підтверджує автокефалію. Його вручать предстоятелю незалежної Української православної церкви, якого оберуть на Об'єднавчому соборі в Києві. Тоді й затвердять статут.

— До автокефалії залишився один крок. Обраному на соборі предстоятелю випаде честь отримати томос із рук Вселенського патріарха. Московська держава і російська церква, ефесбешники і церковники, хто в погонах, хто в рясах, хто в хрестах, хто в лампасах — не боялися жодного гріха, аби тільки зірвати це рішення, — каже президент 53-річний Петро Порошенко.

Дату всеукраїнського Об'єднавчого собору оголосить Вселенський патріархат. У ньому візьмуть участь представники всіх православних церков країни.

Формально найвищими адміністративними правами в церковній структурі України зараз наділені двоє посланців Варфоломія — екзархи.

Зараз ви читаєте новину «Українські церкви об'єднаються у першій половині грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають