неділя, 07 квітня 2019 23:28

Епіфаній прокоментував обіцянку Зеленського про томос

Епіфаній прокоментував обіцянку Зеленського про томос
Епіфаній прокоментував заяву Зеленського про підтримку ПЦУ. Фото: Прямий

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прокоментував заяву команди кандидата в президенти Володимира Зеленського про підтримку Православної церкви України.

"На жаль, я особисто не чув з вуст кандидата про те, що він підтримує Православну церкву України. І завжди ми оцінюємо не обіцянки. Ми оцінюємо реальні справи, які були зроблені до цього часу і будуть робитися у майбутньому. Тому я би не хотів, щоб на цьому питанні в майбутньому спекулювали. Але реально оцінювали людей за їхніми вчинками: хто і що зробив реально, а не обіцяє в майбутньому щось зробити", – розповів митрополит Київський і всієї України Епіфаній, повідомляє Прямий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що буде з ПЦУ після виборів

Раніше повідомлялося, що Зеленський підтримуватиму і захищати Православну церкву України в разі обрання главою держави. Про це сказала його радниця з правових питань Ірина Венедиктова.

"Україна - світська держава, але для нашої самоідентичності отримання Томосу - найважливіше. Тому це ті речі, на які ніхто не те що зазіхати не буде, а буде підтримувати всіма можливостями, які є у держави. Держава не може заступати на територію релігійних святинь, але зобов'язана їх захищати. Володимир Зеленський зробить все, щоб захистити це потужне досягнення", - сказала Венедиктова.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній прокоментував обіцянку Зеленського про томос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі