четвер, 20 грудня 2018 02:10

США запроваджують нові санкції проти Росії

США запроваджують нові санкції проти Росії
Проти Росії продовжуються санкції. Фото: Укрінформ

19 грудня управління зовнішніх активів Міністерства фінансів США вирішило ввести нові санкції у відповідь на постійне нехтування Росією міжнародних норм.

У відомстві анонсували нові обмеження щодо колишнього офіцера ГРУ Росії, який діяв в інтересах російського олігарха Олега Дерипаски. Крім того, нові санкції торкнуться 15 членів ГРУ через їх участь у широкому спектрі злочинної діяльності, у тому числі за спроби втрутитися у вибори в США у 2016 році, повідомили у прес-релізі на офіційному сайті уряду Сполучених Штатів.

Казначейство поширить санкції на працівників російської розвідки, що причетні до кібер-операцій, втручання у вибори 2016 року та широкому колу інших злодіянь, – сказав міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Варто зазначити, що нові санкції стосуватимуться низки російських юридичних та фізичних осіб, що пов'язані з проектом "Лахта", зокрема IRA, ТОВ "Невские новости", ТОВ "Экономика сегодня", ТОВ "Федеральное агентство новостей", USA REALLY.

Крім того, у списку окремими пунктами вказані групи офіцерів ГРУ РФ, що були залучені до втручання у виборчі процеси за кордоном, організовували кібератаки на Міжнародне антидопінгове агентство та ОЗХЗ, а також були причетні у хіматаці з використаннясм отрути "Новічок" у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз продовжить антиросійські санкції

Нагадаємо, 5 вересня британська поліція оприлюднила нові резонансні деталі у справі про розслідування отруєння у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Зокрема, британська прем'єрка Тереза Мей заявила, що підозрювані у виконанні отруєння Скрипалів Олександр Петров та Руслан Боширов є офіцерами ГРУ Росії.

Зараз ви читаєте новину «США запроваджують нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі