середа, 28 серпня 2019 09:44

США вдруге заявили про готовність долучитися до "нормандського формату"

США вдруге заявили про готовність долучитися до "нормандського формату"
Участь США у "нормандському форматі" Зеленський зможе обговорити з Трампом на зустрічі у Варшаві. ФОТО: Flickr

Сполучені Штати Америки допускають свою участь або участь Великої Британії у "нормандському форматі" перемовин щодо вирішення війни на Донбасі.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів радник президента США Джон Болтон.

"Нормандський формат" може тривати, якщо цього хочуть сторони-учасники. Якщо вони вважають, що це прийнятний шлях, аби рухатися вперед, то США і – я впевнений – Велика Британія – будуть раді взяти у цьому участь. І питання до представників влади України: який шлях, на їхню думку, матиме найбільше переваг. Ми будемо раді їх підтримати", – сказав він.

Участь США у "нормандському форматі" президент Володимир Зеленський зможе обговорити з Трампом на зустрічі у Варшаві, зазначив Болтон.

Для Штатів "цікаво" вирішувати питання війни на Донбасі та анексованого Криму.

"Це не лише європейська тема – це глобальні питання. США брали участь у двох світових війнах на європейському континенті минулого століття, саме тому після Другої світової війни ми підтримали створення НАТО. Щоб бути певними, що на континенті не трапиться третьої такої війни. Тож я справді вважаю, що США мають великий інтерес у тому, що відбувається між Україною та Росією, тому якщо президент Зеленський вважатиме, що ми маємо брати участь у пошуку виходу з ситуації, що склалася, ми маємо розглянути такий варіант", — сказав радник Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли відбудеться наступна зустріч у "нормандському форматі"

Раніше про готовність участі США у "нормандському форматі" заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер. Він зазначив, що проблемою "нормандських зустрічей" є не формат, а політична воля Росії до виконання своїх зобов'язань перед Мінськими угодами.

Зараз ви читаєте новину «США вдруге заявили про готовність долучитися до "нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі