понеділок, 03 червня 2013 22:55

США стурбовані надмірним застосуванням сили з боку поліції під час заворушень у Туреччині - Керрі

США стурбовані надмірним застосуванням сили з боку поліції під час заворушень у Туреччині - Керрі
Джон Керрі. Фото: Reuters

Держсекретар США Джон Керрі в понеділок висловив занепокоєння з приводу дій влади Туреччини в ході триваючих заворушень у цій країні.

"Ми (США) стурбовані надходить інформацією про надмірне застосування сили щодо демонстрантів з боку турецьких поліцейських", - повідомив він журналістам після зустрічі з главою польського МЗС Радославом Сікорським.

Дж.Керрі підкреслив, що влада США підтримують право громадян на мирні демонстрації і закликають конфліктуючі сторони уникати провокацій та будь-яких проявів насильства.

Крім того, він закликав владу Туреччини провести об'єктивне розслідування всіх інцидентів, що мали місце в ході зіткнень протестуючих з співробітниками сил правопорядку.

"Очевидно, що ми розраховуємо на ретельне і об'єктивне розслідування всіх цих інцидентів без втручання з боку поліції", - заявив глава зовнішньополітичного відомства.

Масові акції протесту в Туреччині почалися минулої п'ятниці. Демонстрації тривають в таких містах, як Стамбул, Анкара, Анталья, Ізмір і Конья.

Зараз ви читаєте новину «США стурбовані надмірним застосуванням сили з боку поліції під час заворушень у Туреччині - Керрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі