середа, 11 квітня 2007 11:10

США поділять Багдад на оточені зони

Американські військовослужбовці запланували проведення широкомасштабної операції з ліквідації бойовиків. Як стало відомо виданню Independent, Багдад буде поділений на зони, що перебуватимуть в оточенні. Дороги в передмістя будуть перекриті барикадами. У саме місто пускатимуть тільки іракців, що отримали посвідчення особи нового зразка. Тактика "відгороджених кварталів" (така використовувалася в ході війни у В"єтнамі) торкнеться 30 з 89 округів Багдада.

Крім того, на південь і схід від Багдада буде розміщено п"ять додаткових бригад загальною чисельністю 40 тис. військовослужбовців. Щонайменше три з них розташовуватимуться в зоні між Багдадом і кордоном з Іраном.

План був вироблений командуючим угрупуванням військ в Багдаді генералом Девідом Петрауесом. В обговоренні плану наведення ладу в Іраку брали участь щонайменше четверо високопоставлених офіцерів з Ізраїлю, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «США поділять Багдад на оточені зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі