понеділок, 02 вересня 2019 16:47

США назвали умову, за якої продовжать давати Україні військову допомогу

США назвали умову, за якої продовжать давати Україні військову допомогу
Віцепрезидент США Майкл Пенс наголосив, що Сполучені Штати міцно стоять на боці України. ФОТО: inosmi.ru

США прагнуть від України зрушень у боротьбі з корупцією. За наявності таких готові й надалі надавати українській стороні військову допомогу.

Про це заявив віцепрезидент США Майкл Пенс під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

Віцепрезидент відзначив, що США міцно стоять на боці України й надалі будуть підтримувати її територіальну цілісність і суверенітет. Однак очі на стан боротьби з корупцією не закриватимуть.

"Цей процес повинен бути читабельним для американців. Президент Трамп хоче бути упевненим, чи ці гроші спрямують на інвестиції, які посилять безпеку й стабільність України", – пояснив він.

За словами Пенса, Володимир Зеленський вже повідомив про 200 законодавчих ініціатив у сфері боротьби з корупцією. Цю інформацію віцепрезидент передасть главі Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовим виділили понад 5 млн грн допомоги: хто отримає гроші

На 2019-й фінансовий рік США запланували виділити Україні $250 млн військової допомоги. Однак процес передачі коштів призупинили: Дональд Трамп попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму фінансування, щоб упевнитися в пріоритетності інтересів США. 30 серпня Пентагон прийшов до висновку, що виділення $250 млн для військової допомоги Україні необхідне.

Зараз ви читаєте новину «США назвали умову, за якої продовжать давати Україні військову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі