понеділок, 08 лютого 2021 14:22

США допоможуть Україні зі зберіганням вакцини

США допоможуть Україні зі зберіганням вакцини
Україні допоможуть з холодильниками для вакцини і транспортуванням. Фото: Reuters

США планують допомогти Україні розподілити перші 117 тис. доз вакцин проти коронавірусу виробництва Pfizer. Зокрема, США нададуть холодильники для зберігання препарату.

"Нещодавно ми вирішили допомогти Україні організувати систему транспортування для розподілу вакцини Pfizer, яка потребує низьких температур.

Тож ми допомагаємо з холодильниками та транспортуванням, а також слідкуємо за тим, щоб після прибуття вакцини на місце, вона залишалася в безпеці", - цитує тимчасово повірену у справах США Крістіну Квін "Суспільне".

117 тис. доз, які має отримати Україна - це перший транш, який буде надіслано для вакцинації медпрацівників. США і світова ініціатива COVAX продовжать співпрацю з Україною.

Вакцину виробництва Pfizer необхідно зберігати за температури -70°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не піддослідні кролики. Нехай Росія коле "Спутником V" своє населення - Зеленський

Щонайменше половина українців отримають вакцину від коронавірусу, заявив президент Володимир Зеленський. "Ми домовились про поставку вакцин від компанії Pfizer, Sinovac, AstraZeneca та Novovaks", - сказав глава держави.

Зараз ви читаєте новину «США допоможуть Україні зі зберіганням вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі