пʼятниця, 21 березня 2008 11:43

СПУ і СДПУ(о) об"єднуються в блок "Соціалістичний вибір"

Низка лівих партій, у числі яких СПУ і СДПУ(о), вийшли на фінішну пряму в питанні об"єднання в один виборчий блок. Офіційно про це буде оголошений "максимум через два тижнів". При цьому вже відома робоча назва нової політичної сили – "Соціалістичний вибір", пише "Коммерсант-Украина" Зараз у переговорному процесі з об"єднання лівих партій беруть участь не тільки СДПУ(о) і СПУ, але і "Народно-Трудовий союз України", а також Всеукраїнське об"єднання лівих "Справедливість".

За наявною інформацією, до останнього моменту можливість об"єднання розглядали Прогресивна соціалістична партія України (ПСПУ) і Компартія. Представники цих політичних сил брали участь у роботі координаційної ради по об"єднанню лівих сил, очолюваної заступником голови СДПУ(о) Олексієм Мустафіним.

"І СДПУ(о), і СПУ висловилися за те, що потрібно вибирати євроінтеграцію і що російський мова повинна бути в тих регіонах, де населення вимагає його на правах регіонального. Коли вони це написали, ми опинилися в тупику. Ну про що далі говорити, якщо в нас різні напрямки?" – сказала голова ПСПУ Наталя Вітренко.

"Ми будемо співпрацювати з лівими силами по конкретних питаннях...",- заявив представник КПУ в координаційній раді Сергій Гмиря.

Вихід з переговорного процесу ПСПУ не перешкодив іншим учасникам узяти за основу програму майбутнього об"єднання, запропоновану цією партією.

"24 березня буде заслуханий остаточний варіант принципів об"єднання, після чого кожна партія прийме рішення - підписувати цей чи документ ні", - сказав голова СДПУ(о) Юрій Загородній.

Очевидно, що на ускорение об"єднавчого процесу вплинуть майбутні вибори в столиці. "Вибори в Київраді стануть дійсною перевіркою серйозності наших намірів по об"єднанню", - заявив Загородній.

Зараз ви читаєте новину «СПУ і СДПУ(о) об"єднуються в блок "Соціалістичний вибір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі