понеділок, 06 лютого 2012 18:00

Справа Тимошенко може погіршити взаємини із США - заступник держсекретаря

Справа Тимошенко може погіршити взаємини із США - заступник держсекретаря

На шляху збільшення обсягу американських інвестицій в Україну стоїть історія з кримінальною справою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і складнощі з веденням бізнесу в країні, заявив заступник державного секретаря США Філіп Гордон.

"Українська влада хотіли б отримати підтримку і інвестиції від США і ЄС, але комбінація справи Тимошенко і складнощі, які стоять на шляху ведення бізнесу в Україні, не дозволяють в повній мірі цього досягти", - сказав він журналістам у понеділок у Києві.

Серед перепон для ведення бізнесу в Україні Гордон назвав регуляторну політику, оподаткування і корупцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович поговорив з Клінтон і може змінити закон під Тимошенко

За його словами, українська влада пообіцяла покращити інвестиційний клімат в країні для того, щоб американські інвестиції прийшли в Україну.

Гордон також заявив, що виборче судове переслідування щодо екс-прем'єра України стоїть на шляху повноцінного розвитку відносин між Україною та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа і США готують чорний список українських політиків?

"Це не наша справа, як повинна працювати система судоустрою в Україну. Але те враження, яке складається щодо виборчого судового переслідування, особливо в разі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, стоїть на шляху розвитку наших двосторонніх відносин у повноцінному обсязі, а також відносин України з Європейськими Союзом ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович боїться Луценка та "мужика у спідниці" Тимошенко — дружина екс-міністра

Гордон також висловив сподівання, що партія "Батьківщина", лідером якої є Тимошенко, зможе безперешкодно взяти участь у парламентських виборах в Україні у жовтні цього року: "Якщо Тимошенко буде у в'язниці, якщо вона не буде отримувати допомогу і якщо будуть проблеми з реєстрацією її партії для участі у виборах в жовтні, це стане на шляху розвитку наших відносин".

Зараз ви читаєте новину «Справа Тимошенко може погіршити взаємини із США - заступник держсекретаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі