пʼятниця, 26 жовтня 2012 13:43

Спостерігачам "Опори" видали посвідчення, з якими їх можуть не пустити на дільницю

Спостерігачам "Опори" видали посвідчення, з якими їх можуть не пустити на дільницю
"Ми дуже боїмося, що наших спостерігачів будуть виганяти з виборчих дільниць" Фото: ua.glavred.info

"Опора" обрала 10 найпроблемніших округів в країні для запобігання зловживання. Про це повідомила координатор виборчих програм Громадської мережі Ольга Айвазовська.

"Округи обрано за даними зі звіту довготермінових спостерігачів, інформації про системні порушення з боку учасників виборчого процесу та жорсткої конкуренції",- сказала експерт.

За словами Айвазовської, "Опора" збирається здійснити 100-проценте покриття округів, в яких на кожній дільниці буде по два спостерігача від Громадської мережі. Це такі округи: 95-ий (м. Ірпінь, Київська область), 214-ий (м. Київ), 105-ий (м.Луганськ), 153-ій (м.Рівне), 73-ій (м.Виноградів, Закарпатська область), 186-ий (м.Цюрупінськ, Херсонська область), 24-ий (м. Дніпропетровськ), 157-ий (м.Суми), 17-ий (м. Ладижин, Вінницька область) і 52-ий (м.Дзержинськ, Донецька область).

"Завдяки увазі громадських спостерігачів вдасться провести прозорий підрахунок голосів. Ми дуже боїмося, що наших спостерігачів будуть виганяти з виборчих дільниць, щоб вони не могли працювати", - наголосила Айвазовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів встановила рекорд за масштабністю адмінресурсу - "Опора"

Спостерігачі "Опори" кажуть, що їм видали посвідчення не встановленого зразка.

"Нашим спостерігачам видають посвідчення як представникам партій, бо в окружних виборчих комісіях немає бланків. Формально такі посвідчення є підставою не пустити спостерігача на дільницю", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачам "Опори" видали посвідчення, з якими їх можуть не пустити на дільницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі