понеділок, 11 вересня 2023 00:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецтрибунал над Путіним: Кулеба розкритикував несміливість Європи та США

Спецтрибунал над Путіним: Кулеба розкритикував несміливість Європи та США
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розчарований стриманістю Заходу в питанні спецтрибуналу над РФ. Фото: eastnews.ua

Захід не квапиться по-справжньому засудити Путіна і його команду. Питання спецтрибуналу над РФ наразі зупинилося.

Немає також прогресу у питанні передачі Україні заморожених активів РФ. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє AFP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського формату трибуналу над РФ і Путіним не буде

"На жаль, ми перебуваємо в певному глухому куті з обох питань. Тому що з першого питання у нас є розбіжності, а з другого явно не вистачає волі", – заявив він.

Він пояснив, що G7 виступає за створення гібридного трибуналу на основі українського законодавства. Це не дасть змоги позбавити імунітету російського диктатора Володимира Путіна, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна або міністра закордонних справ Сергія Лаврова, що є неприйнятним для Києва.

"Через півтора року я все ще чую з Європи та Америки: ми працюємо над цим. Бракує бажання довести справу до кінця. Тому ми повинні це змінити", – заявив глава МЗС.

Парламентська асамблея ОБСЄ схвалила резолюцію щодо створення спеціального трибуналу для притягнення Росії до відповідальності за скоєні в Україні воєнні злочини. При цьому вперше у міжнародному документі згадується рашизм як державна ідеологія РФ.

До групи, яка працює над створенням спеціального трибуналу для залучення Росії за злочини в Україні, входять 37 країн.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Спецтрибунал над Путіним: Кулеба розкритикував несміливість Європи та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі