середа, 03 жовтня 2012 16:53

Спецтема: Луценко за ґратами

Стан здоров'я Луценка не сумісний з перебуванням в колонії — адвокати

Стан здоров'я Луценка не сумісний з перебуванням в колонії — адвокати
Фото: ukrday.com

Стан здоров'я колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не сумісний з перебуванням в Менській колонії.

Про це говориться в заяві адвокатів Луценка на імя Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської, повідомляє сайт "Народної Самооборони".

"Незважаючи на те, що у Луценка Ю.В. в Київському СІЗО під час обстеження комісією МОЗ України виявлені хвороби, які несумісні з перебуванням в місцях позбавлення волі та які є підставою для подання адміністраціями установ виконання покарань в суди матеріалів про звільнення таких засуджених від подальшого відбування покарання, адміністрація Менської виправної колонії заходів для підготовки такого подання до суду не вживає", - говориться в зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення уряду — чергове свідчення політичної мотивованості справ Луценка і Тимошенко - адвокат

Окрім того, в скарзі ззазначено, що в колонії відсутні необхідне медичне устаткування, медикаменти та відповідний медичний персонал для лікування хвороб.

"Через ненадання Луценку Ю.В. медичної допомоги його стан здоров'я постійно погіршується, у зв'язку із цим, тільки 19.01.2012 Луценку Ю.В. в ході судового засідання шість разів викликалась швидка медична допомога", - додали адвокати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська разом з лікарями провідала Луценка в колонії

Адвокати попросили провести "ретельну перевірку за викладеними фактами порушення законодавства в Менській виправній колонії та з метою поновлення прав Луценка".

Зараз ви читаєте новину «Стан здоров'я Луценка не сумісний з перебуванням в колонії — адвокати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі