середа, 29 жовтня 2014 20:04

"Солдати повинні йти на Москву, а не у Верховну Раду" — Корчинський

"Солдати повинні йти на Москву, а не у Верховну Раду" — Корчинський
Дмитро Корчинський Фото: podrobnosti.ua

Керівник громадської організації "Братство" Дмитро Корчинський вважає, що нинішні парламентські вибори були невчасними. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Самі по собі ці вибори були звичайними, - каже експерт. - Тільки проведені вони невчасно. Усі очікували якихось провокацій з боку Росії, а їх не сталося. Бо Кремль був зацікавлений у цих виборах, Путін їх визнав і навіть не став нам заважати. А ми замість того, щоб займатися війною, здійснити контрнаступ, втягнулися у виборчий процес. Тобто, відволіклися на вибори, щоб пережити ганьбу капітуляції".

На думку політика, нова Верховна Рада буде кращою, ніж попередня.

"Вона буде якісно кращою, бо гіршою бути важко, - зазначає лідер "Братства". - Попередня Рада була просто потворною. Все-таки новий парламент буде без комуністів, у ньому поменшає "регіоналів". У цю Верховну Раду пішло ряд достойних людей, які стануть трибунами другого етапу революції. Шкода тільки, що вони розпорошені по різних партіях".

Фахівець вважає, що присутність у новому парламенті командирів батальйонів не гарантує йому успіху.

"Хочеться сподіватися, що ці люди додатуть нового дихання українському парламентаризму, але маємо негативний міжнародний досвід, - каже Корчинський. - Наприклад, в Ізраїлі після війни з арабами 1967 року в політику пішли військові або терористи. Майже усі прем'єри в останні десятиліття — колишні спецназівці чи бойовики. Але хороші солдати часто бувають поганими політиками. Той же Аріель Шарон (прем'єр-міністр Ізраїлю у 2001-2006 роках — ред.) був воєнною легендою, а як політик спікся. Я гадаю, що нашим солдатам не треба йти в політику. Вони повинні йти на Москву, а не у Верховну Раду".

Новий парламент не відбуде свого терміну, додає Дмитро Корчинський: "Швидше всього, нас чекають дострокові вибори. Ми входимо в такий період, коли вони мають відбуватися кожні півроку. Як на початку 1990-х в Італії, коли вона серйозно боролася з мафією і корупцією. Нам нині теж треба все у країні дуже швидко перетряхувати".

Зараз ви читаєте новину «"Солдати повинні йти на Москву, а не у Верховну Раду" — Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі