вівторок, 17 травня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц особисто запитував Путіна про те, як довго триватиме війна в Україні

Шольц особисто запитував Путіна про те, як довго триватиме війна в Україні
Президент Росії Володимир Путін повинен програти цю війну. Фото: eastnews.ua

Зараз не видно швидкого завершення повномасштабної війни Росії проти України.

Російська сторона не вживає кроків для досягнення мирної угоди, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у програмі RTL-Direkt.

"Президент Росії Володимир Путін повинен програти цю війну. Це наша мета, але далі цієї мети ми не йдемо. З огляду на те, що Росія ядерна держава, це було б абсолютно неправильно", - заявив Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина припинить імпорт нафти з РФ, навіть якщо ЄС не погодить ембарго

Він підкреслив, що особисто ставив Путіну питання про те, як довго триватиме війна в Україні.

"Якщо так триватиме, врешті-решт загине ще більше людей, буде зруйновано більше сіл, міст і селищ. Ось чому війна повинна закінчитися швидко. Але для цього потрібно рішення від Росії погодитися на угоду з Україною. Гармати повинні замовкнути, а Росія - вивести свої війська. Однак поки що такого розвитку, на жаль, не видно", - додав Шольц.

Путін у спілкуванні зі світовими лідерами заявляє, що час для зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським нібито ще не настав. Кремль все ще сподівається, що зуміє здобути якусь "перемогу" на фронті, щоб тим самим посилити позицію на переговорах із Зеленським про припинення війни.

Зараз ви читаєте новину «Шольц особисто запитував Путіна про те, як довго триватиме війна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі