середа, 31 жовтня 2012 17:05

Соболєв: губернатори-"регіонали" отримали команду фальсифікувати

Соболєв: губернатори-"регіонали" отримали команду фальсифікувати
Сергій Соболєв. Фото: timer.od.ua

На багатьох округах зараз відбувається "Мукачево-2012" - фальсифікують протоколи, крадуть виборчу документацію, бойовики громлять дільниці.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Сергій Соболєв, коментуючи ситуацію у Миколаївський області на 132 окрузі, де раптово змінилися дані на користь провладного кандидата.

"Вчора, 30 жовтня, о 10 ранку ЦВК вивісили всі підраховані протоколів, де майже в 4 з лишнім тисяч голосів переміг Корнацький. Другим був представник ПР, заступник губернатора Круглова пан Травянко. А вже о 17.40 вечора під охороною автоматчиків голова ОВК увірвався в кімнату, де відбувається відправлення даних по електронній системі. І буквально через 20 хвилин на сайті ЦВК вже були вивішені інші протоколи. У Володимира Толубка, який зайняв набагато нижче місце, було вкрадено 2,5-3 тисяч голосів, і всі вони були перекинуті Травянку. Так само було вкрадено майже 700 голосів у комуніста Анатолія Романюка. Ці голоси теж були перекинуті Травянку", - розповів він.

Соболєв додав: "Тобто, без зміни протоколів, без перерахунку голосів, без повернення протоколів ДВК. Просто голова ОВК під тиском губернатора Круглова практично пішов на прямий злочин, за що, я переконаний, буде нести відповідальність разом із губернатором Миколаївщини Кругловим. Вони фальшували дані волевиявлення громадян у цьому окрузі і внесли дані, які не відповідають тим, які були".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демократія по-донбаськи: залякування, підкуп, адмінресурс

Нардеп розповів, що потім члени ОВК "під крики тисячі людей, які зібралися навколо окружної комісії і яких не пустили на засіданні, під охороною "Беркуту", міліції та автоматчиків, проголосувала за те, щоб визнати протокол не той, за який проголосували люди, а той, який вони самі ж вивісили на сайті ЦВК".

"Я такого формулювання ще не чув, - додав нардеп. - Зараз ці документи направляються до Києва. Тобто, везуть протоколи з мокрими печатками з ДВК, де є результати, по яким чітко зрозуміло, що переміг Корнацький, і цей відрив сягає більше 4 тисяч. І везуть протокол ЦВК, в якому змінені цифри переможців — Корнацького і Травянка, та двох кандидатів — Толубка і комуніста", - наголосив Соболєв.

Наразі Центрвиборчокм має розглянути скаргу, з якою звернувся Корнацький, і звернення представника Об'єднаної опозиції у ЦВК Руслана Князевича стосовно того, щоби встановили результати виборів, які зафіксовані в протоколах ДВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський закликав євреїв "не вдаватися до панічних настроїв" у зв'язку з проходженням "Свободи"

"ЦВК не може ухвалити іншого рішення, бо ЦВК ухвалює рішення на підставі протоколів ДВК, а вони чітко свідчать про те, що переміг Корнацький з великим відривом", - переконаний Соболєв.

Він наголосив, що зараз вже за цією схемою працюють і в інших оругах по всій країні.

"Очевидно, що пішла команда по губернаторах-"регіоналах". Така ситуація вже почалася на Вінничині, де так само або крадуть голоси у одних і перекидають до інших, або просто нахабно крадуть протоколи, для того, щоби їх можна було б потім не враховувати. Така ситуація у Вінниці та Черкасах. Іде просто Мукачево тільки зразка 2012 року, коли фальсифікуються протоколи, бойовики громлять дільниці, крадуть виборчу документацію, для того, щоби за будь-яку ціну майже на 20 округах сфальсифікувати результати на користь Партії регіонів", - наголосив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Соболєв: губернатори-"регіонали" отримали команду фальсифікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі