четвер, 06 березня 2014 22:29

Щоб Тимошенко більше довіряли, їй треба зняти косу – психолог

Щоб Тимошенко більше довіряли, їй треба зняти косу – психолог

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко попри свою емоційність зберігає холодну голову і уміє підібрати слова, які здатні сьогодні заспокоїти і дозволять почуватися впевненішими багатьом українцям. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла психолог Валентина Домська.

Складає психологічний портрет екс-прем'єра Юлії Тимошенко за її зверненням до українців 2 березня.

"Чому до українців від імені влади звернулася Тимошенко, загадка для всіх, - каже психолог. - Вона вважає себе лідером нації, але де-факто ним не є. У політиці вона самодостатня. Визнає, що її команда зараз при владі. Не вміє програвати, ігнорує думку своїх партнерів, не завжди готова чути і тих, хто поруч".

За словами психолога, у екс-прем'єра зашкалює енергія.

"Так часто поводяться жінки, які довго сиділи в декреті і дорвалися на роботу. Тимошенко з тих людей, що уміє цією енергією управляти. Але не схожа на людину, яка три роки просиділа в тюрмі. З зони людина повертається трохи невпевненою у собі. Їй треба час, щоб адаптуватися до нового середовища".
У кожному русі помітні невтілені політичні амбіції.

"Тимошенко жадає реваншу і справедливості. На російського президента Володимира Путіна має особистий зуб, бо він як ніхто міг випросити для неї у Януковича свободу.

Оголошує приховану війну Путіну: "Росія програє". Російського президента зараховує до особистих ворогів".

Пробує навісити ярлики та шукати винних.

"Людям зараз як ніколи треба суду та кари для винуватців. Тимошенко хоче знайти винних. Робить це не по доброті душевній, а з розрахунку. Про екс-президента Віктора Януковича говорить зі зневагою і зовсім мало. Для неї він політичний труп. Знає, що розправа над ним близька і своїм конкурентом його більше не вважає".
Тимошенко постала у старому образі – у світлому піджаку та з косою навколо голови.

"Від її стилю пахне нафталіном. Цей її колись світлий образ тепер заплямований судами, звинуваченнями і в'язницею. Попри реабілітацію та закриття усіх кримінальних справ, у людській підсвідомості жінка з косою на голові залишиться людиною, що порушила закон. Щоб Тимошенко більше довіряли, їй треба зняти косу і змінити імідж. Пасуватиме коротка стрижка, але вона зробить Тимошенко старшою і добре видаватиме її вік", - радить психолог.

Зараз ви читаєте новину «Щоб Тимошенко більше довіряли, їй треба зняти косу – психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua