середа, 08 липня 2020 11:57

"Слуга" Верещук ретранслювала путінську пропаганду - VoxCheck

"Слуга" Верещук ретранслювала путінську пропаганду - VoxCheck
Раніше Ірина Верещук на каналі, пов'язаному з Медведчуком, заявляла, що Україну не чекають в НАТО. Фото: @VoxCheck

Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук у телевізійному ефірі займалася ретрансляцією путінської пропаганди. Про це повідомляє аналітична громадська організація VoxCheck.

На ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV Верещук заявила: "Ми між собою на сьогодні не можемо домовитися: є Путін ворогом, чи можна його вітати, як пан Порошенко 12 червня вітав з днем Росії, коли уже був Слов'янськ і Краматорськ і так далі".

Присутній у студії п'ятий президент, нардеп Петро Порошенко це заперечив, та Верещук наполягала: мовляв, це легко перевірити, про це писали ЗМІ.

"Слуга" посилалася на новину "24 каналу" як на першоджерело, нагадують в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З кишень українців на телепропаганду ОПЗЖ витягнули 60 млн грн

"Але, по-перше, новини - хіба що це ексклюзив - не можуть бути першоджерелом! Першоджерело це те, на кого ці новини посилаються. А посилається тут 24 канал на прессекретаря Путіна Пескова. До того ж, медіа зауважує, що в АП цю інформацію не підтверджували. Отож, першоджерело цієї новини - це Кремль.

Там дійсно пишуть, що Порошенко вітав Путіна. Але в час війни не лише видимої, зі зброєю та загиблими, а ще й війни гібридної - інформаційної - ретранслювати російські державні рупори…. ну, щонайменше моветон.

Особливо, для представниці найбільшої парламентської фракції, яка декларує європейський вектор України.

Особливо, коли це голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Особливо, коли це робиться для заробітку політичних балів.

Якби ми приймали іспит з критичного мислення та фактчекінгу, то Ірина Верещук його б точно провалила", - кажуть у VoxCheck.

Раніше в інтерв'ю телеканалу "112 Україна", який пов'язують із кумом президента РФ Віктором Медведчуком, Ірина Верещук заявляла про НАТО:

"Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері та втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де на нас не чекають. Нам треба рухатися, ставати міцнішими, більш злагоджено. У нас є програми співпраці, все. Але чомусь у Грузії це одна частина роботи, а у нас - інша. І навіть про політичну частину йдеться".

Це викликало жорстку критику у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга" Верещук ретранслювала путінську пропаганду - VoxCheck». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі