середа, 11 серпня 2021 11:31

Скільки українців погоджуються з тезою Путіна про "один народ" - опитування

Скільки українців погоджуються з тезою Путіна про "один народ" - опитування
Незгоду з тезою зі статті Путіна "Про історичну єдність росіян та українців" висловлюють більшість жителів усіх регіонів України. Фото: "Українська правда"

12,5% громадян України погоджуються з думкою президента Росії Володимира Путіна про те, що нібито "жодної історичної основи для уявлень про окремий від російського український народ не могло бути". Не згодні 70% опитаних, 17% не визначилися. Такі дані опитування Центру Разумкова.

Незгоду з тезою зі статті Путіна "Про історичну єдність росіян та українців" висловлюють більшість жителів усіх регіонів України. На сході - 52% опитаних (згодні лише 22%), на Півдні - 59% і 19%, у Центральному регіоні - 74% і 12%, у Західному регіоні - 90% і 0,4%.

Частка тих, хто підтримує тези Путіна, більша серед представників найстаршої (60 і більше років) вікової групи - згодні 16%. Тоді як серед тих, кому менше ніж 40 років - 10%. Але незгода зі статтею президента РФ істотно переважає у всіх вікових групах. Також частка тих, хто згоден, вища серед етнічних росіян-громадян України порівняно з етнічними українцями - згодні відповідно 30% і 11%. Однак і серед етнічних росіян переважає незгода - 49%. Серед етнічних українців не згодні 72,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагадує СРСР: політолог оцінив "Велике будівництво" президента Зеленського

Зі словами Путіна, що нібито "територія сучасної України створювалася з територій історичної Росії, внаслідок чого Росія фактично була пограбована", згодні 7% громадян України, не згодні 76%. 17% не визначилися.

Путін опублікував есе, в якому стверджує, що українці, білоруси й росіяни - один народ. І що Росія ніколи не прийме антиросійський рух в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців погоджуються з тезою Путіна про "один народ" - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі