пʼятниця, 31 жовтня 2008 11:06

Шкіль за двопартійну систему

Депутат Верховної Ради Андрій Шкіль (фракція Блоку Юлії Тимошенко) виступає за створення двопартійної системи.

Про це він сказав в інтерв"ю "Газеті 2000".

"Зараз же нам треба говорити про зрозуміле майбутнє. Про те, що умовна двопартійність - це дуже цікаве рішення", - сказав депутат.

При цьому Шкіль зазначив, що для України може стати проблемою регіональний поділ підтримки двох основних політичних сил, однак якщо політсили будуть мати підтримку у всіх регіонах, введення двопартійної системи піде на користь країні.

"Якщо відбудеться мікс, дифузія - то на благо! Це зможе об"єднати державу. Тому що почнеться конкуренція двох сил - як демократи й республіканці в США", - зазначив він.

Шкіль вважає, що на нинішньому етапі розвитку України акцент повинен робитися саме на конкуренції політсил, а не на їх протистоянні.

У вересні глава Секретаріату Президента Віктор Балога обвинуватив БЮТ і Партію регіонів у намірі створити двопартійну систему.

Голова фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Раді, лідер партії "Народний Союз Наша Україна" В"ячеслав Кириленко вважає можливе підвищення прохідного бар"єра в Раду з 3 до 10% легітимізує двопартійну систему, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Шкіль за двопартійну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі