пʼятниця, 30 квітня 2021 13:45

Скандали в освіті тривають: ВНЗ опублікував заднім числом "наукові трактати" Киви

Скандали в освіті тривають: ВНЗ опублікував заднім числом "наукові трактати" Киви
Дисертацію Кива захищав в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості. Фотоколаж: Bihus.info

Міжрегіональна академія управління персоналом (МАУП) опублікувала на сайті збірники науково-практичних конференцій із матеріалами нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви, яких раніше не було. Про це повідомляють журналісти Bihus.info

Це ВНЗ зробив наступного дня після публікації журналістського розслідування про дисертацію Киви.

МАУП опублікувала "оновлені версії" збірок матеріалів науково-практичних конференцій 2018-го і 2019 років із матеріалами нардепа. Файли завантажили 27 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет дискредитує Україну - нардеп

В "оновлених" версіях збірок із конференцій з'явилися додаткові сторінки з матеріалами нібито від Киви. Тоді як в інтернеті досі є попередні варіанти цих збірок із меншою кількістю сторінок.

У дисертації Киви на сайті Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості вказано, що він брав участь у двох наукових конференціях МАУП. Роботи нардепа опубліковані в збірниках на ст. 152-154 і ст. 414-416. Виявилося, що збірка 2018 року має лише 144 сторінки. А 2019-го - 414 сторінки, остання з яких містить вихідні дані видання. Згадки про Киву в обох відсутні.

26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію із державного управління. За це проголосували одностайно 13 членів комісії в Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.

Киву супроводжували невідомі в чорному, які блокували журналістам вхід в аудиторію. Також в Інституті були нардепи від ОПЗЖ.

Журналісти з'ясували, що в дисертації Киви - наукові статті, надруковані на вигаданих сторінках збірок і підроблені довідки.

Зараз ви читаєте новину «Скандали в освіті тривають: ВНЗ опублікував заднім числом "наукові трактати" Киви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі