понеділок, 26 квітня 2021 23:37

"Це треш" - журналісти розібрали дисертацію Киви

"Це треш" - журналісти розібрали дисертацію Киви
Дисертацію Кива захищав в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості. Фотоколаж: Bihus.info

У дисертації народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви - наукові статті, надруковані на вигаданих сторінках збірок і підроблені довідки. Про це йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info.

Журналісти дослідили 245 сторінок тексту дисертації.

Щоб захистити дисертацію, треба мати опубліковані наукові статті й виступи на наукових конференціях, нагадують у сюжеті.

Кива вказав, що має шість опублікованих статей. Одна з них - англійською мовою. А також чотири матеріали-виступи на науково-практичних конференціях.

У дисертації написано про виступ Киви на конференції в МАУП 2018 року. Що він опублікований у збірнику на сторінках 152-154. Виявилося, що сам збірник містить 144 сторінки.

Далі нардеп з ОПЗЖ вказує про збірник МАУП за наступний рік і що його матеріал ніби-то там опублікований на с. 414-416. Натомість у збірнику виявилося 414 сторінок. На останній - не Кива, а вихідні дані.

У коментарі координаторка цих двох конференцій сказала, що не пам'ятає Киву.

Перша наукова стаття Киви датована 2019 роком. Тобто "розквіт" його наукової діяльності почався після того, як він став нардепом від ОПЗЖ.

Журналіст Данило Мокрик навів цитати з дисертації. "Вибірково й концептуально імплементувати підвалини трактатів консолідованої суспільно-поліцейської взаємодії" або "має бути визначено ценз демократично-гуманного державного ладу задля стимуляції та рекультивації владно-ідейних підходів громадсько-правоохоронної взаємодії". Журналіст назвав дисертацію "трешем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кива - кандидат наук. Тищенко - монобільшість. Яких учоних вам ще не вистачало?" - соцмережі

245 сторінок графоманії нардепа вивчали двоє - Аліна Помаза-Пономаренко та Ірина Жукова. Обидві дали схвальний відгук. Журналістам не захотіли розповісти чому.

"Я вам ничего не буду по этому поводу говорить", - сказала телефоном одна з них.

Також Кива додав до дисертації чотири довідки. Одну видав Офіс генерального прокурора. Однак генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що "офіційно дисертаційна робота й лист від здобувача в Офіс ГП не надходили. Довідка є особистою позицією людини, яка її підписувала".

Ще одну довідку Киві видав Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності, який очолює народний депутат від "Слуга народу" Денис Монастирський. Документ із підписом "слуги".

Третю довідку видала МАУП.

Четверту - громадська організація "Всеукраїнська асамблея докторів наук із державного управління", підписана Ольгою Руденко. Журналісти побачили, що підпис не схожий на попередні підписи жінки. Згодом на сайті Інституту, де захищався Кива, змінили файл із дисертацією. У новому файлі з'явилася довідка від тої ж ГО за ту ж дату, але підписана іншою людиною.

Науковий ступінь - це одразу плюс 15% до зарплати. Зарплати з грошей платників податків, ідеться в сюжеті.

26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію із державного управління. За це проголосували одностайно 13 членів комісії в Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.

Киву супроводжували невідомі в чорному, які блокували журналістам вхід в аудиторію. Також в Інституті були нардепи від ОПЗЖ.

Зараз ви читаєте новину «"Це треш" - журналісти розібрали дисертацію Киви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі