понеділок, 12 липня 2021 14:30

Скандал із Юрченком: як команда Зеленського не помічає "своїх"

Скандал із Юрченком: як команда Зеленського не помічає "своїх"
"Оточення Зеленського діє за принципом "Друзям все, ворогам – закон". Для опонентів навіть діє беззаконня", каже Віктор Бобиренко. Фото: "Українська правда"

Команда президента Володимира Зеленського реагує на порушення закону тільки опонентів, "своїх" у глави держави помічають рідко. Нардеп, колишній "слуга народу" Олександр Юрченко, який оскандалився після ДТП підозрою на наркотичний стан, – підтверджує це правило. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віктор Бобиренко.

"Своїм" у команді президента багато пробачають. Це не поодинокі випадки. Це правило. Тут Зеленський нагадує Януковича, в якого все вирішувала "сім'я", – говорить Бобиренко.

Продовжує: "Оточення Зеленського діє за принципом "Друзям – усе, ворогам – закон". Для опонентів навіть діє беззаконня. У "слуг" був Олександр Юрченко, депутат Роман Іванісов, якого засудили за зґвалтування, він вийшов із фракції. Є "Юзік" – Юрій Корявченков, який замішаний у корупційних скандалах. Своїм порушникам закону все сходить із рук. І політичні заяви, як у Давида Арахамії про Комуністичну партію Китаю, "корабельні сосни" (2020-го Арахамія й перший заступник голови фракції "СН" Олександр Корнієнко під час візиту до Миколаєва так обговорювали колегу Ірину Аллахвердієву й голову громадської організації "Майбутнє Миколаєва" Тетяну Домбровську. – Gazeta.ua). І те, що Микола Тищенко приїжджав на Івано-Франківщину й намагався "строїть" голосування (у квітні Тищенко приїхав "контролювати підрахування голосів" на 87-й ОВК на Івано-Франківщині. Прикарпаття плутав із Закарпаттям. – Gazeta.ua)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський використовує Китай для додаткових вигод від США – економіст

Має працювати репутація, додає Бобиренко. "В Україні такого інституту немає. Не скажуть люди, що не голосуватимуть за "слуг", бо там корупціонери, сексисти, хулігани. Виборці голосують за партію Зеленського. А у "слуг" немає відповідальності за тих, кого взяли в Раду. Ще й хизуються, що їм плювати на закон", – каже політолог.

Додає: "Усе в законі не можна описати. Навіть якщо за законом Юрченко не зможе бути нардепом, то Зеленський може начхати на закон. Так само, як роблять це із Конституційним судом, як РНБО надали багато повноважень, у чому мало законного. Петиція про звільнення Татарова зібрала 25 тисяч, але його не звільнятимуть, бо президент чинить на власний розсуд. Вірастюка продавили на Івано-Франківщині нечесно, наплювавши на вибори. Закони застосовуються вибірково".

Народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють у хабарництві та який потрапив у скандал із ДТП із люксовим авто Ford Mustang, закликають скласти мандат.

8 липня Юрченко на Ford Mustang заднім ходом виїжджав із паркінгу готелю у Львові та в'їхав у Volkswagen Jetta, потім напав на водія, з повідомлення ЗМІ. Нардеп Гео Лерос опублікував фото протоколу про адміністративне правопорушення й висновку медогляду про наркотичне сп'яніння.

Торік у вересні НАБУ повідомило про хабарництво нардепа. Вищий антикорупційний суд узяв Юрченка під варту з альтернативою внесення застави в понад 3 млн грн. Потім він вийшов під заставу. Юрченка виключили із фракції.

Олександр Юрченко балотувався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" на округу в Голосіївському районі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Скандал із Юрченком: як команда Зеленського не помічає "своїх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі