четвер, 19 листопада 2015 09:38

Сіверськодонецька міська виборча комісія позбавила депутатського мандата Сергія Шахова

Сіверськодонецька міська виборча комісія позбавила депутатського мандата Сергія Шахова

Сіверськодонецька міська виборча комісія Луганської області на засіданні 18 листопада 2015 року прийняла рішення про позбавлення депутатського мандата Сергія Шахова, який пройшов до Сіверськодонецької міської ради від партії "Наш край" на місцевих виборах 25 жовтня. За таке рішення проголосували 9 з 17 членів міської виборчої комісії. Сіверськодонецька МВК оприлюднила вже і постанову №120 "Про визнання Шахова Сергія Володимировича таким, який відмовився від депутатського мандата Сіверськодонецької міської ради Луганської області та визнання обраним наступного за черговістю кандидата від місцевої організації Політичної Партії "Наш край". До речі, члени виборчої комісії від ВО "Батьківщина" голосували спільно з представниками Опозиційного блоку за позбавлення Сергія Шахова депутатських повноважень, хоча напередодні підписали Меморандум про об'єднання демократичних сил у Сіверськодонецьку.

Рішення у відношенні Шахова представники МВК пояснюють тим, що новообраний депутат не подав відповідної заяви – відмови від представницького мандату у Стаханівській міській раді Луганської області до міської ради Стаханова, який, між іншим, визнаний окупованою територією і де не функціонують українські місцеві органи самоврядування.

Сам Сергій Шахов каже, що відповідно до 20-ти денного строку, визначеного діючим законодавством України, 14 листопада особисто подав заяву до Сіверськодонецької міської виборчої комісії щодо надання документів для реєстрації обраного кандидата депутатом міської ради. До цієї заяви, за його словами, була додана копія заяви про те, що він відмовляється від іншого представницького мандату, а саме від мандату депутата Стахановської міської ради Луганської області. Заяву - відмову від мандату депутата Стахановської міської ради Луганської області 11 листопада 2015 року Сергій Шахов направив до Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Я формально залишався депутатом Стахановської міської ради і дійсно не подав до Стахановської міської ради заяву про складення повноважень. Адже в Стаханові не працює жоден орган державної влади або місцевого самоврядування України - ця територія знаходиться під контролем терористів, а Україною вона визнана як зона проведення АТО. Міська рада самоусунулася від виконання своїх функцій. До того ж, я - одним з найбільш розшукуваних бойовиками людей, за голову якого призначена шестизначна нагорода.

Дивно, чому це я не поїхав до козаків і не запитав у них дозволу перестати бути депутатом? Абсурдність просто на межі маразму", - відреагував на ситуацію Сергій Шахов на своїй сторінці у Facebook.

Політик переконаний, що Сіверськодонецька міська виборча комісія з політичних мотивів перекрутила норму закону в зручному для "Опозиційного блоку" ключі, не маючи на те жодних повноважень.

"Я розумію, що причина всього одна - Шахова почали боятися. Набрати 20% в місті - не жартівлива справа, як і загальне по Україні 3 місце партії "Наш Край". Позов до адміністративного суду вже готовий! Нас чекає боротьба, і перемога, а нахабних порушників закону - в'язниця. Правда за нами!", - говорить Сергій Шахов.

Зараз ви читаєте новину «Сіверськодонецька міська виборча комісія позбавила депутатського мандата Сергія Шахова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі